SYARAT GAJI

Kelayakan gaji adalah berdasarkan kiraan kasar untuk full loan sahaja, seandainya mempunyai downpayment kelayakan gaji ini boleh diabaikan

 Bagi pemohon yang betul2 ingin memiliki kereta tapi dokumen tak berapa nak cukup atau tak berapa kuat
   sila hubungi saya di no 019-2520 696, Insya-Allah, saya akan bantu anda memiliki kereta idaman  anda  sampai dapat.

PERTANYAAN DI RUANGAN COMMENT  BIASANYA LAMBAT SEDIKIT UNTUK SAYA REPLY, UNTUK FAST REPLY DAN SEGERA WHATSAPP SAYA DI 0192520696


KELAYAKAN GAJI

Proton Saga FLX 1.3 SV & Executive:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1300 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1400 bersih

Proton Saga FLX 1.6 SE:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1600 bersih

Proton Iriz 1.3 
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1400 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1500 bersih

Proton Iriz 1.6 
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1600 bersih

Proton Persona SV 1.6 :
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1600 bersih 

Proton Persona Executive:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1600 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1700 bersih 

Proton Exora Bold 1.6 CPS Standard :
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1800 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM1900 bersih

Proton Exora Bold 1.6 CPS Executive :
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2200 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2300 bersih

Proton Exora Bold 1.6 CFE Premium:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2200bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2300bersih

Proton Inspira 1.8 Executive:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2200 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2300 bersih

Proton Inspira 2.0 Premium:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2800  bersih





Perhatian: Sekiranya anda mempunyai duit muka (downpayment) lebih 10% daripada harga kereta ATAU mempunyai penjamin ATAU ingin membuat gabungan (combine) pendapatan dengan suami/isteri, syarat kelayakan gaji minimum masih boleh dirundingkan. Untuk keterangan lanjut boleh terus hubungi saya, 

JASZ 019-2520 696 bluepearlauto@yahoo.com


PERODUA

Perodua Axia Standard E:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1300 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1400 bersih

Perodua Axia Standard G :
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1400 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1400 bersih

Perodua Axia SE dan Advance:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1600 bersih

Perodua Myvi 1.3 Standard XT:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1500 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1600 bersih

Perodua Myvi 1.3 SE :
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1600 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1700 bersih

Perodua Myvi 1.5 SE:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1700 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 1800 bersih

Perodua Myvi 1.5 Extreme:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 1900 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2000 bersih

Perodua Alza 1.5 Standard & SE:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2000 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2200 bersih

Perodua Alza 1.5 Advance Version:
Kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun : RM 2200 bersih
Kakitangan Swasta & lain lain : RM 2400 bersih


NOTA: Gaji bersih bermaksud:
Gaji Pokok + Elaun + Lain2 = Gaji Kasar
Gaji Kasar - KWSP - Perkeso - hutang lain (dalam slip gaji) = GAJI BERSIH

184 comments:

  1. salam tuan..basic rm900..bersih 15++ ke 2+++..xmntain..boleh ke nk amik persona sv atau myvi 1.3..time kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh xde masalah. Sediakan dokumen sahaja.

      Delete
  2. salam..sy pkerja swasta bergaji bersih (pokok+ot-epf-socso) rm1500-1700..tiada sebarang loan lain.tiada lesen..tp sy ade guarantor bergaji rm1500 dan ade lesen..berminat tuk memiliki Alza standad/SE auto..nak buat full loan.boleh ker??? mohon en.jasz reply..TQ

    ReplyDelete
  3. as salam..nk Tanya gaji basic 1385+300 cash elaun...ada income dri keje p.time 300 cash sbulan..nak beli saga sv auto lepas tk loan..kalau guna penjamin nama isteri gaji basic 1030++komisyen keje promoter bulan2 income dlm 13++ dlm payslip tpi ada komitmen bayar keta myvi 2014 rm510..bayaran bulanan ok cantik tkde sangkut..boleh lepas tk loan saya utk kereta saga sv

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...macam mana dengan pertanyaan saya tu....t.kasih

      Delete
  4. salam En,sy pekerja swasta dah 3 tahun sy bkerja basic gaji rm1330 ada elaun n komisen tp sikit je lps x nk beli produa axia se&advance

    ReplyDelete
  5. salam..sy nk tye.. sy bru keje 4bln.. gaji bersih sy rm1200++ xda tolak kwsp, dan gaji bersih suami sy rm1300++ ad kwsp.. sy ad diploma..tanggungan xda.. cuma suami sy ad loan dgn ASB rm275 sebulan..byran cntik setiap bulan. boleh x sy combine gaji sy dgn suami utk beli proton persona sv At..adakah sy lyak membuat pemohonn 0 d/pyment

    ReplyDelete
  6. sy kerja swsta gaji bersih rm1450, kerja 1blan lebih, fresh graduet degree, layak ke tidak beli Perodua Axia SE menual ke auto atau Advance dgn 0 dwn pyment?

    ReplyDelete
  7. As salam.. Sye nak Tanya.. Sye keje sambilan di lhdn.. Kerja dah 2 thn.. Nak beli saga sv.. Down payment rm3000.. Gaji hari.. Rm65.. Tambah elaun rm480. Tiap2 bln dpt bersih dlm rm1640.. Lyk x? Sbb Sye dah pnh cube.. Dorg Kate bank Susah nak luluskan SBB sambilan.. Keje x tetap.. Hrp ade feedback Dari en.. Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubungi saya untuk tindakan selaniutnya

      Delete
  8. Salam en sy nk tanya sy nak beli saga sv auto tp ade ctos..basic 1800+300 dp nk letak10% adakah sy layak?

    ReplyDelete
  9. assalam.. saya aniessa.. kakitangan swasta..gaji bersih rm1780. niat nak beli persona executive dgn full loan. dah kerja 10 bulan.. baru dapat lesen l seminggu lepas..dan sedang dlm proses blajar. adakah layak? tq

    ReplyDelete
  10. Asslm.sy nk Tanya.sy berkerja swasta.bru 8bln.gaji basic sy rm900+elaun rm400+ot rm1000.tolak epf rm rm300..dapat bersih rm2000++dgn d/payment rm5000.sy nk beli myvi se 1.5.lepas x loan sy buat..

    ReplyDelete
  11. Assalam .. sy umur 24, kerja dgn felda .. gaji basic RM900 + elaun + ot = Gaji bersih RM1800. Layak ke untuk beli myvi 1.5 se ?

    ReplyDelete
  12. salam bos..sy krja swasta..gji bersih 2300..sy brmnt nk bli prave premium..agk2 blh lps loan x??atau bos ade ape2 cadangan??

    ReplyDelete
  13. salam bos..sy krja swasta..gji bersih 2300..sy brmnt nk bli prave premium..agk2 blh lps loan x??atau bos ade ape2 cadangan??

    ReplyDelete
  14. Salam bos.. bila ada stok persona sv utk thn ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bln 10 baru proton start production untuk persona sv balik

      Delete
  15. gaji bersih saya dlm 1400..keje swasta tapi kontrak..saya nk amek axia se.agak2 lpas tak utk full loan..umur 24

    ReplyDelete
  16. Salam Tuan,Basic sy RM1500 Kerja swasta dah 4 tahun,nak ambil Axia Se Auto lepas tak Full Loan

    ReplyDelete
  17. Assalam sy umo 25 krja swasta gji 1100 bersih..cash.- epf socso..ada muka 4k..layak x beli axia g auto

    ReplyDelete
  18. Salam encik..saya bekerja di kolej swasta (Lecturer), dh bekerja setahun lebih, kontrak, ada degree dr IPTA, umur 27, gaji kasar rm2500. Tolak epf gaji bersih rm2200. xda loan dengan mana2 bank..pembelian untuk kereta pertama. D/P =0. lepas tak nk ambik Axia Advance auto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. lepas dahtu hubungi saya untuk proses selanjutnya.

      Delete
  19. Assalm encik.. sy kerja kerajaan.. gj 3180 tp bersih dlm 1370.. lepas x klu nak ambik axia auto. Dp 3k.. haral dapat membantu.tq

    ReplyDelete
  20. En,Produa SE Auto Sampai Bila di pasaran?

    ReplyDelete
  21. salam..sy gaji basic 1430 n bersih dalam 1.7..bole lepas x nk apply saga 1.6 se..or bole combine gaji ngan husban sy..basic sama..

    ReplyDelete
  22. Salam Tuan, nak tanya beli tanpa lesen boleh kah?

    ReplyDelete
  23. salam..gaji bersih saya rm1980 sebulan..bekerja swasta da 5 thn..nak trade in viva elite thn 2009..nak beli alza..layak x?

    ReplyDelete
  24. Assalam bos.sy keje swasta.gaji bersih 1600 dlm payslip.skim graduan utk iriz lps ke?

    ReplyDelete
  25. salam..gaji bersih rm1800 lepas tolak epf dgn socso...boleh ke sy nk apply persona?..monthly berapa?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. boleh.. nak persona auto ke manual?

      Delete
    2. auto..monthly brape??..downpayment??....

      Delete
    3. 554 full loan. Whatsapp saya 0192520696

      Delete
    4. ok..yg standard ke tu??..klau yg exe brape??

      Delete
    5. exe production tgh hold.

      Delete
  26. assalamualaikum nak tanye.. gaji bersih saya rm15++.00..boleh ke saya mmbuat loan untk kreta saga 1.6 tanpa guarantor n full loan??? tq

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum...saya nak tanya kalau orang yang dah pencen boleh be

    ReplyDelete
  28. Assalam encik.. sy gaji 12++ bersih..ada 10% d/p, layak x nak apply axia g auto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi axia g kena tunggu ya sbb stok lama nak dapt.

      Delete
  29. Assalam sy berkerja swsta, basic 1500 tolak Epf socso dlm 1350, tak pernah buat loan & tiada apa2 hutang, kalau sy nak ambil "Proton Iriz" dgn d/p 10k berapa bulan2 ya ? dan layak ke ?

    ReplyDelete
  30. Assalam, sy gaji RM1200...
    Boleh ke klu saya nak Satria Neo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.Whatsapp saya untuk langkah selanjutnya.

      Delete
  31. Askum sy kakitangan kerajaan gji bersih tgl 1250.sy nk bli proton exora dwnpymnt 25k bole ke x n monthly bpe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Exora spec mana ya. Boleh whatsapp saya untuk respons segera.

      Delete
  32. Hi, first job sy gaji basic RM1600 (ada payslip), second job sy RM720, tapi second job ambil cash.
    Lulus tak kalau sy nak beli Proton Iriz 1.3 manual,
    - tak ada komitmen lain
    -ada guarantor

    tapi saya nak buat full loan? (0% d/p) ?
    kalau tak full loan, sy bg downpanyment 2K ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh xde masalah.. whatsapp saya untuk tindakan seterusnya

      Delete
  33. Salam..sy bru tamat belajar peringkat diploma dan baru mula kerja..basic 1000..umur 21 layak tak kalau nk beli saga sv tanpa penjamin??

    ReplyDelete
  34. Slm....kalau nama clear tp tiada payslip dan epf ...boleh ke

    ReplyDelete
  35. Salam. Kalau gaji 1650 basic. Cmpur OT rm 2k++, umur 22, untuk saga se 10% downpayment, boleh tak kalau tak guna guarantor?

    ReplyDelete
  36. salam , basic 1050 bersih 850 .. boleh ke nak ambik myvi se 1.5 auto dgn d/p 10k ? dan xnk pakai gerentor ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSlam. Ada lesen x. pm saya untuk tindakan selanjutnya.

      Delete
  37. salam..klu umo 24 and gaji 1500..nak amik saga SE..downpaymnt 15k.. boleh tak kalau tak guna guarantor?

    ReplyDelete
  38. salam. kalau basic RM2200. tekde EPF. takde SOSCO. keje dgn org. kete apa blh apply? perlu penjamin tak?

    ReplyDelete
  39. Hi..klu gji bersih rm2200..bru ada lesen L...bole amek full loan saga sv x?

    ReplyDelete
  40. salam. kalau gaji bersih RM1500. tekde EPF. takde slip gaji. keje sendiri.blh apply kereta pesona x? perlu penjamin tak? D/p kena berapa ye. Umur 21.

    ReplyDelete
  41. salam.gaji saya rm1200..bersih dalam rm1060.layak x mohon saga flx sv.? atau boleh gabung dengan pendapatan suami basic dia rm900 belum masuk ot.layak x memohon?atau perlukan penjamin?kami belum pernah buat apa2 loan.

    ReplyDelete
  42. salam.Tuan saya basic RM1500 ,0 downpayment nk amik kete produa tak kisah ape model pun asalkan lps gaji saya dan saya nk auto mane Tuan bole cadangkan.Terima Kasih.

    ReplyDelete
  43. salam tuan , umur baru 19 dgn gaji 1200 cmpur elaun. layak ke buat loan utk axia e ?

    ReplyDelete
  44. salam....nk tanya....sy umur 26, keje kerajaan...gaji bersih 1300 + income sewa rumah 550 (masuk acc) + potongan mindef 480 (dari gaji suami)....nk buat full loan persona sv auto tanpa gerento lps tak??

    ReplyDelete
  45. sy nak tanye kereta ape y sesuai utk bdasarkn gj sy..basic rm950+ot+elaun =rm1500-1800..br kerja 2bulan.sy ade loan ptptn je..tiap2 bln byr rm86.95 sbb pinjam rm10k je.hrp dpt feedback

    ReplyDelete
  46. as'salam..kalau br sebulan lebih kerja..gaji basic+ot+elaun-epf-socso=rm1200-1500 tp 0 d/p lps x?

    ReplyDelete
  47. Tumpang tanya,, sy bekerja di sektor swasta gaji bersih 2k ingin membeli perodua alza. Boleh lepas x kalau full loan? Tq for your cooperation :-)

    ReplyDelete
  48. Salam. Sy kerja swasta dan gaji bersih rm2000+. Sy ingin membeli myvi 1.5 se. Layak x sy utk membeli? Basic 1500 + elaun dan ot jadi rm2500 mcm tu. Tolak epf dan socso dpt rm 2000+.

    ReplyDelete
  49. Salam encik, saya ana. Saya ada kerisauan tentang penjamin. Saya bekerja swasta. Gaji bersih saya dalam rm 2300. Jika saya beli Perodua Axia standard G, dengan 10% downpayment, adakah perlu penjamin juga?

    Terima kasih encik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. Umur brp ya sbb kalau dah lebih 21 xde masalah tu

      Delete
  50. assalam...klu nak guna skim graduan boleh tak? basic rm2005 utk myvi xs,umur 21 n baru bkerja?acaner tu?boleh ke?

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum..sy radzi,kerja swasta..gaji bersih RM1200,Lesen tak ada lagi..umur 23..proton saga sv boleh lepas tak..

    ReplyDelete
  52. Asalam . Nak tanya . Bersih slps tolak epf rm1500. Lepas x utk satria neo r3 0 downpayment. TQ

    ReplyDelete
  53. Salam..nk tnyelh.sy basic 1k..cmpur itu ini bersih dlm 1600++.umo 27.lepas x full loan utk axia g auto...terima ksh

    ReplyDelete
  54. Salam nak tanya gaji bersih 1500 x da tanggungan ape2 ..umo 23..nk ambil kereta auto ape2 jenis kereta produa..tapi x nak guna gerentor.deposit 10% lepas x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Saga ngan axia Insha Allah boleh approve. Janji ada lesen.

      Delete
  55. Salam, saya pekerja swasta. Basic rm1000+400. Gaji bersih dlm 1200. Sy ada penjamin, ayah sy pekerja swasta gaji bersih 1200, dan tunang sy pula gaji bersih 2000. Laya ke saya ambik Perodua Alza?

    ReplyDelete
  56. Hai...sy kerja swasta .mo tanya knp permohonan sy tdk d luluskan bank sedangkan gurantor sy gji bersih rm 3k gtu...sy memohon axia auto adv full loan. gji bersih sy lbh kurang rm 1700 gtu tp basic sy kecil ja dlm rm 1200 gtu..sy harap pihak tuan/puan blh bg sy jwp..sy inginkan kepastian..kalau sy mau combine nama adakah surat perkhawinan diperlukan?/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai,sekarang memang syaratnya agak ketat tapi seandainya mau combine nama kemungkinan untuk approve adalah cerah, surat perkahwinan tidak diperlukan.

      Delete
    2. Salam en jasz sy mntk maaf ye sy sales advisor proton dari penang..sy tgk en dh lama x active dlm blog nie..sy baru bekerja ngan proton..sy balas msg2 dibawah ye..

      Delete
  57. Salam encik sy nk tya. Gaji bersih sy dalam 900. Umur bawah 21thn. Xde lesen. Layak ke beli persona sv? Gaji company byr cash (masuk bank sendiri).. ade kwsp..

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum, encik nak tanya kalau gaji bersih 1400 dan ada guerrentor boleh ke apply iriz 1.3 auto?

    ReplyDelete
  59. Salam.. Nk cuba ambil saga plus cvt.. Basic kecil 900 tp gaji bersih 1.7k sebulan tp x maintain lah.. Kdg2 dpt 1.3k.. Sblm ni buat full loan beli wira.. Payment record xde sangkut.. Dab habis byr.. Agk2 blh lepas x?

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum.. Saya keje nurse dialisis swasta gaji yang ditawarkan rm1200 Ade kwsp.. Saya bru bekerja sebulan...umur 23 thun n Ade lesen kereta. Layak x sya amik saga?? Klau bleh x nk gna pnjmin..

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum sy kerja swasta gaji bersih 1200xde lesen umr 20 layak ke nk ambk saga??

    ReplyDelete
  62. Salam nk tnya gaji bersih saya 1300 ,umur 23 layak ke nk ambik saga atau axia 0 d/p

    ReplyDelete
  63. Bersih 1400.. full loan.. 0 downpayment.. axia se.. lps x? Tq

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum. Gaji basic saya 1800. Bersih 1700. Lepas tak nak beli iriz 1.3 auto executive 0 dp tanpa penjamin?

    ReplyDelete
  65. Assalamualaikum.. cik gaji saya RM1900 bersih RM1681.75 lepas tak amik myvi 1.5 advance.. with 10% dp..

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum, nak tanya la, Kalau basic saya 1460 selepas tolak epf socso dpat 13++ nak byar dp 4k tanpa penjamin.nak amik axia standart g auto lepas x. harap dapat balas.

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum, nak tanya la, Kalau basic saya 1460 selepas tolak epf socso dpat 13++ nak byar dp 4k tanpa penjamin.nak amik axia standart g auto lepas x. harap dapat balas.

    ReplyDelete
  68. Salam Tuan,
    Saya nak tanya gaji bersih sy 1600 x da tanggungan ape2 ,umo 29 nk ambil kereta auto produa advance version , deposit 0.. kalo sy nk buat full loan Tapi xada garento lepas tak dengan detail2 sy ni.Terima kasih

    ReplyDelete
  69. Salam Tuan, sy kakitangan kerajaan.pendapatan bersih sy RM1647..dah ada loan viva lagi 6 tahun..kalo sy nak beli Alza perlukan penjamin ke dan apa kelayakan penjamin..

    ReplyDelete
  70. salam.en jasz..sy nak tanya..klu saya nak beli saga flx plus,,gaji bersih 1200 and nk tred in kete kancil 850cc tahun 2005.agak2 bape sebulan sy kena bayar?sy kakitangan awam.perlu ke penjamin

    ReplyDelete
  71. Assalam...Nak mohon full loan saga plus 1.3 auto...gaji bersih saya rm 1450..ada komitmen pinjaman pesonal loan., kad kredit dan ptptn tapi ansuran bayar cantik setiap bulan..layak ke

    ReplyDelete
  72. Assalam...Nak mohon full loan saga plus 1.3 auto...gaji bersih saya rm 1450..ada komitmen pinjaman pesonal loan., kad kredit dan ptptn tapi ansuran bayar cantik setiap bulan..layak ke

    ReplyDelete
  73. assalamualaikum..sy nk mohon loan kereta tapi sy tiada lesen ada ctos..basic gaji rm2800 boleh tak saya dapat loan kereta ..

    ReplyDelete
  74. assalamualaikum..sy nk mohon loan kereta tapi sy tiada lesen ada ctos..basic gaji rm2800 boleh tak saya dapat loan kereta ..

    ReplyDelete
  75. Assalam. Nk tnye, sy bru bekerja swasta. Basic 1100.. bersih rm1300.. layak ke sy apply myvi se? Full or 10% downpayment.

    ReplyDelete
  76. Assalam. Nk tnye, sy bru bekerja swasta. Basic 1100.. bersih rm1300.. layak ke sy apply myvi se? Full or 10% downpayment.

    ReplyDelete
  77. Salam , saya nak tanya , saya kerja swasta selama 11 bulan gaji bersih dalam RM 1500 , layak tak saya buat full loan tanpa penjamin untuk kereta axia g (A) . Tq :)

    ReplyDelete
  78. Salam. Bos. Nak tanya. Saya basic rm950. .tapi basic+ot tiap bulan saya antara rm1400-rm1700. .lepas tak kalau untuk myvi 1.3 at. Full loan. .harap reply' tq bos. Salam

    ReplyDelete
  79. Salam, saya nak Tanya. Basic gaji RM1500 belum tolak EPF. Layak tak loan Persona Executive atau Proton Iriz Executive?

    ReplyDelete
  80. salam encik.. sya pekerja kontrak kerajaan byrn gaji dikira harian n dibyr melalui bank.. anggaran jumlah gaji dalam rm 900 - 1100 slps tolak epf.. klu saya nak beli perodua alza se auto guna skim graduan tp buat gabungan pendapatan dgn adik saya blh lps x.. tq..

    ReplyDelete
  81. salam encik... saya baru je kerja 3bulan..kerja swasta.. basic gaji saya rm1000..tapi saya ada dapat komisyen...gaji bersih saya, RM1200++... saya nak beli proton saga SV dengan menggunakan skim graduan... sebab saya lepasan diploma...cuma masalah saya, umur saya 22 tahun... boleh ke saya nak beli? adakah saya memenuhi kelayakan utk membeli kereta?

    ReplyDelete
  82. Slm..nk tnye...basic gaji rm1100+0t..bkeja dh stahun...umur 25...xde lsen...lpas x klo nk ambik axia..??

    ReplyDelete
  83. Slm..nk tnye...basic gaji rm1100+0t..bkeja dh stahun...umur 25...xde lsen...lpas x klo nk ambik axia..??

    ReplyDelete
  84. salam sy barui bekerja selama 3 bulan gaji bersih RM1500 dan ada elaun RM400 setiap bulan d bayar cash.umur 24 tahun tapi belum ada bayaran epf. tapi sy ada surat daripada syrikat sy bekerja yg yg memaklumkn bhwa syarikat ini akan membayar epf sy selepas 6bulan bekerja dan still akan mbayar kwsp bulan2 yg sebelum nya selepas tamat tempoh persetujuan pembayaran epf..lepas tak nak buat loan kereta..??

    ReplyDelete
  85. DOKUMEN YANG DIPERLUKAN BAGI PENJAMIN YANG KERJA KERAJAAN ?

    ReplyDelete
  86. assalamualaikum...gaji basic saya rm920+insentif(itu pun kalau sale target capai)+ ot(kalau ada kerja waktu full atau public holiday).adakah layak saya loan saga flx? atau apa kereta yg saya layak loan?

    ReplyDelete
  87. Assalamu'alaikum. Sy umur 23. Kerja swasta. Gaji bersih RM1100. Ada downpayment RM9k. Layak tak nak beli myvi 1.3 standard g auto. Mohon pencerahan. �� Atau any suggestion

    ReplyDelete
  88. SALAM ENCIK, SAYA GAJI BERSIH RM1500, KERJA SEKARANG EPF/SOCSO X POTONG TETAPI SAYA ADA EPF POTONGAN DARI KERJA SEBELUM NI, SAYA BOLEH DPT LOAN UTK PERODUA ALZA 1.5 ADVANCE????

    ReplyDelete
  89. SALAM ENCIK, SAYA GAJI BERSIH RM1500, KERJA SEKARANG EPF/SOCSO X POTONG TETAPI SAYA ADA EPF POTONGAN DARI KERJA SEBELUM NI, SAYA BOLEH DPT LOAN UTK PERODUA ALZA 1.5 ADVANCE????

    ReplyDelete
  90. assalam. sy kerja swasta gaji bersih 1200. ada deposit rm4000. agak2 kereta apa yg lepas ya?

    ReplyDelete
  91. salam....gaji bersih sy 1450.00 hingga 1500...minat sngt dengn produa bezza..boleh dpt ka?

    ReplyDelete
  92. Sy berkerja sebagai auto finance perodua branch/dealer..submit utk loan perodua. Sesiapa berminat membeli kereta perodua bole call@wassapp sy. Tiada booking fee janji docmunt lengkap spt ic/lesen memandu/slip gaji 3bulan/epf. Syarat berkerja/sendiri tiada “BLACKLIST” gaji 1400 bersih. Area lembah klang 0176863109 (fairul) utk sebarang pertanyaan.

    ReplyDelete
  93. Salam... sy kerja biasa saja gaji basic 920 layak x kalau nak beli kereta saga baru dgn deposit RM10.000

    ReplyDelete
  94. Salam.. Sy bkerja gov tapi still kntrak. Gaji brsih rm17oo+.adkah sy bole wat loan kereta myvi 1.5se tanpa potgn gaji?

    ReplyDelete
  95. Salam tuan, sy berumur 22, sy bkerja di singapura, gaji bersih sy rm3300, ada dp dalam 8k, layak tak nak ambil Myvi 1.5 SE??

    ReplyDelete
  96. Hi, nak tanyaa.. saya baru bekerja 6 bulan gaji saya stkat ni bersih 1500 (company belum tolak epf) boleh ke nak apply?

    ReplyDelete
  97. Assalamualaikum .. saya pekerja swasta berumur 23 tahun gaji basic+elaun+komisye+ot dalam 2800++ da tolak epf n socso , mempunyai kad kredit sgala syarat kelayakan ada cuma tidak memiliki lesen lagi .. saya nak tnya kna pakai guarantor ke ?

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum .. saya pekerja swasta berumur 23 tahun gaji basic+elaun+komisye+ot dalam 2800++ da tolak epf n socso , mempunyai kad kredit sgala syarat kelayakan ada cuma tidak memiliki lesen lagi .. saya nak tnya kna pakai guarantor ke ?

    ReplyDelete
  99. Assalam saya pkerja swasta umur 23 basic 1000 bersih 880 .. kakak saya basic 950 + ot = dlam 1100 bersih ... saya nak tnya bole kh gabung gaji adik beradik n adakah layak ?? tQ

    ReplyDelete
  100. Assalamualaikum...sy ingin mengambil kereta produa myvi 1.5 se..gaji bersih dalam rm1550 - rm1600..agak2 lulus tak loan??

    ReplyDelete
  101. Assalamualaikum,sy nak tanya,sy bekerja di Hospital Tengku Ampuan rahimah,sbgai technician,dah setahun lebih sy bekerja disana,gaji sy ikut hari,sehari rm54,so,bulan-bulan sy akan dpt rm 1000 lebih ckit,dengan gaji byk nie boleh ke sy membeli kereta?

    ReplyDelete
  102. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  103. Salam Tuan. Sy Dh Bekerja 8bulan. Brminat Nk Beli Kereta Hrga RM35000.Fresh Graduate Diploma. Gaji Bersih Sy 2000. Kalau OT leh cecah 2700-3000.Dgn Downpayment 20% n 7thun Pinjaman, Umur 22thun. Layak Ke Sy Utk Beli?

    ReplyDelete
  104. Salam tuan..saya kerja swasta (contract) gaji bersih saya RM1600 tp biasanya dpt dlm RM1700++ tanpa potongan kwsp/socso dan tiada commitment..ade rekod pinjaman motosikal tp dh lame abis payment tak pernah outstanding sbb bayar double tiap2 bulan..kalau saya nk beli preve cfe layak tak??berape d/p diperlukan?

    ReplyDelete
  105. salam sy nak Tanya gaji bersih sy 1700,tolak epf socso dapat dalam 1500 tapi ada komisyen dan ot boleh lah dapat dalam 1800/1900 bila tambah balik,sy dah kerja 3 tahun, sy nak apply untuk perodua myvi 1.5 se auto

    ReplyDelete
  106. Salam, nak tanya.
    Kalau gaji 1.5K tapi mampu downpayment besar. Dapat lulus tak beli kereta?

    ReplyDelete
  107. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  108. Kerana admin blog ini lama tidak active..anda boleh tinggal kan msg die blog saya http://protondealerpenang.blogspot.my

    ReplyDelete
  109. Salam tuan...gaji saya rm2555.35 layak ke saya beli alza advance

    ReplyDelete
  110. Salam . Saya nak tanya kalau gaji base on comission mcm mana? Bulan sentiasa 2000 ke atas. Paling kurang 2000. Tp x ada basic. Saya x nak pakai gurantor boleh ke?? Sebab dh cuba mintak tolong. sales person area rumah tp bank x lepas.

    ReplyDelete
  111. Salam admin nk tumpang tanye...jika saya gaji keje swasta gaji biasa bersih 1700 tp xde tolak kwsp epf...dan saya berumur 20 lesen semua ade...boleh buat pinjaman kereta ni....????

    ReplyDelete
  112. assalam bos..sy bekerja swasta sementara menunggu panggilan penempatan government..tp skang di swasta sy d tetap bukan kontrak..gaji basic 1,500..campor 0T..2,000..tolak epf dan socso 1,880...lepas x utk inspira??klaw perlu DP brape eh kne prepare..n umur sy 22 tahun utk tahun 2017

    ReplyDelete
  113. assalam bos..sy bekerja swasta sementara menunggu panggilan penempatan government..tp skang di swasta sy d tetap bukan kontrak..gaji basic 1,500..campor 0T..2,000..tolak epf dan socso 1,880...lepas x utk inspira??klaw perlu DP brape eh kne prepare..n umur sy 22 tahun utk tahun 2017

    ReplyDelete
  114. En gaji bersih sy 2200 dan gaji isteri sy 1800 bersih.kalau combine gaji blh tak beli honda city..dp 10000

    ReplyDelete
  115. En gaji bersih sy 2200 dan gaji isteri sy 1800 bersih.kalau combine gaji blh tak beli honda city..dp 10000

    ReplyDelete
  116. En gaji bersih sy 2200 dan gaji isteri sy 1800 bersih.kalau combine gaji blh tak beli honda city..dp 10000

    ReplyDelete
  117. A.kum tuan .. sy pkerja swasta gaji basic Rm1000. Di byar mlalui bank .. boleh ke sy amik axia 1.0 standrt g auto ?

    ReplyDelete
  118. assalamualaikom.. sye nk tnye,gaji basic sye 1470 campur OT dpt dlm 1600 .. boleh ke sye nk beli myvi baru tanpa penjamin.. layak x???

    ReplyDelete
  119. Nampaknya admin da x nak layan pertanyaa org dah... ok nk tanya nk buat loan kreta ferrari full loan 30 tahun ada x?

    ReplyDelete
  120. Nampaknya admin da x nak layan pertanyaa org dah... ok nk tanya nk buat loan kreta ferrari full loan 30 tahun ada x?

    ReplyDelete
  121. Nampaknya admin da x nak layan pertanyaa org dah... ok nk tanya nk buat loan kreta ferrari full loan 30 tahun ada x?

    ReplyDelete
  122. Boss gaji 1200rm...bersih 1800++ boleh apply kete apa ye

    ReplyDelete
  123. Akum.... Suami berniaga sdri, dan sya kakitgn kerajaan.. Gji slps tolak personal loan baki dia cuma rm12++, adakah sya layak mbeli sebuah kereta alza, @bezza?.. Sya juga ingin trade in myvi sya wst **** thn 2009...

    ReplyDelete
  124. gaji saya RM 2,300 belom tolak epf.. layak ke untuk saya membeli kereta Alza auto..

    ReplyDelete
  125. salam.dgn gaji rm1700 lepas tak kalau nk amik exora..? bulan2 brp? dan kalau dwpaymnt tu rm3000 boleh ke dapat kurang bulan2 nya??

    ReplyDelete
  126. encik.. saye berkerja sebagai security tnb.. gaji kasar rm1889 .. tolak epf socso dan advance rm400 .. tggl dalam rm1300++ .. jika tidak guna advance ade dalam rm1700+++ advance compony akan masukkan dalam bank setiap 15hrbulan .. dan ikut kepada pekerja nak pakai ke tidak.. kalau x pakai ade lah dalam rm1700++ ... kereta saga flx lepad ke encik?? ?

    ReplyDelete