01 November 2016

SKIM GRADUAN IPT




SIM GRADUAN LEPASAN IPT 

SEHARI BEKERJA LAYAK MEMOHON !!!

PINJAMAN PENUH 100% BAGI YANG LAYAK


 SYARAT-SYARAT KELAYAKAN
  1.   Berumur 20 ke 30 tahun
  2.   Pembayaran gaji mestilah melalui bank ( auto credit atau cek sahaja )
  3.   Bekerja dengan sebuah syarikat yang stabil ( enterprise tak boleh )
  4.   Mempunyai kelulusan Diploma dan ke atas yang diiktiraf  kerajaan Malaysia
  5.   Gaji sekurang kurangnya RM 1400 ke atas - Maklumat Lanjut di  SINI
  6.   Warganegara Malaysia
  7.   Tiada BLACKLIST 
  8.   Berjawatan Tetap @ Kontrak ( Baki kontrak sekurang2nya 6 bulan atau sediakan surat sambungan  kontrak.

 
 DOKUMEN DIPERLUKAN

  1.   Salinan IC depan belakang
  2.   Salinan Lesen Depan Belakang ( tiada lesen sediakan seorang penjamin ahli keluarga sahaja )
  3.   Slip gaji 3 bulan terkini ( kalau baru bekerja dan belum dapat slip gaji pun layak apply  )
  4.   Surat Tawaran Kerja
  5.   Transkrip Rasmi atau Skrol atau Surat Tamat Belajar.
  6.   Bank Statement (tiada pun takpe sekadar sokongan pinjaman )


* Bagi pemohon yang betul2 ingin memiliki kereta tapi dokumen tak berapa nak cukup atau tak berapa kuat
sila PM saya di no 019-2520 696, Insya-Allah, saya akan bantu anda memiliki kereta idaman anda.


BERKUATKUASA DARI 1 Jun 2012, kadar faedah adalah seperti berikut.


Screen shot 2012-07-05 at 10.48.40 PM

 Screen shot 2012-07-05 at 10.49.07 PM



Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

51 comments:

  1. Assalamualaikum, saya rancang nak beli kereta sebagai kereta pertamaku. Masih didalam dilema mahu memilih model apa, rasa berkenan juga pada Proton Preve, tapi takut terlalu mahal untuk instalment bulanan. Saya bercadang untuk apply GradHitz Scheme Bank Islam, agak-agak berapa RM sebulan yang perlu saya bayar? Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam. Untuk Preve dia punya range harga dalam RM59.5K ke RM72.9K. Bulanan untuk skim graduan pinjaman full loan 100% adalah bermula dari RM709 sehingga RM869.Sekiranya masih dalam dilema untuk bajet bulanan kereta yang sesuai bagi En Arief kiraannya simple ja.

      Cth:
      ansuran bulanan = RM500
      Gaji bersih diperlukan = ansurans x 3 = RM1500 atau lebih.

      So untuk Preve RM700x3 = RM2100 anda layak dan tiada guarantor diperlukan.

      Delete
    2. Terima kasih atas jawapan En. Jasz, jumlah gaji yang dimaksudkan tu gaji pokok atau gaji bersih? Harga booking berapa ye?

      Delete
  2. Jumlah gaji yang dinyatakan adalah gaji bersih. Untuk booking tak perlu bayar apa2 lagi hantar dokumen dulu Loan approve baru kita bincang macam mana.

    ReplyDelete
  3. Salam..
    Kalau gaji RM1800 layak tak utk preve?

    ReplyDelete
  4. Klau loan utk naza forte blehkah?gaji bersih rm2300 lbh n hrg keta rm88000

    ReplyDelete
  5. Tsilap...gaji bersih saya rm1806...baru posting guru

    ReplyDelete
  6. En Asyraf kalau ikut skim ni encik Asyraf layak bagi kereta berharga dalam lingkungan 68000 ke bawah. Untuk kereta beharga 88000 encik perlukan penjamin ataupun gabungan pendapatan suami isteri kalau sudah berkahwin.

    ReplyDelete
  7. skim graduan ini ada apa kebaikan ya? boleh bagi banyak lagi details.

    ReplyDelete
  8. Skim ni sebenarnya dikhususkan untuk para graduan yang baru mula bekerja. Kebaikan skim ni ialah pemohon boleh mendapat pinjaman penuh walaupun sehari bekerja dan tanpa penjamin, berbeza dengan skim normal yang memerlukan pemohon bekerja sekurngnya 6 bulan untuk loayak apply.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam en.nk tye dlu.lau bekerja selain sykt bdftar seperti keje sendiri,bley x utk mhon kereta nie..sy bwu lepasan graduan,lau bley sy bminat dgn kereta viva.gaji 1200 sbulan

      Delete
  9. kalau kehilangan surat tawaran kerja boleh apply x?
    dokumen lain lengkap..

    ReplyDelete
  10. Surat tawaran bekerja hilang.. boleh hubungi saya untuk selesaikan masalah.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum encik..saya lpsan dip.sekrg kerja gaji basic rm1300.ingat nak bt full loan tnpa penjamin.dp dlm 2k untuk myvi 1.5 se auto atau myvi 1.3 auto boleh ka?

    ReplyDelete
  12. salam, sy nak tanya. saya baru keja. basic gaji : 1,800. tapi swasta dan keja ni kontrak setahun. sy bru keja feb 2013.
    lepas tak sy nak buat loan untuk beli keta viva?

    ReplyDelete
  13. Cik Mashitah, anda layak, hubungi saya untuk maklumat lanjut.
    Cik Bella kena ada penjaminkalau gaji mati anda 1300.

    ReplyDelete
  14. salam...i bru graduate last year n now kje but kontrak..basic 1400..n no license but i need a car..blh en. advice x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlukan lesen rujukan dan kereta yg sesuai adalah saga sv ataupun viva.

      Delete
  15. Assalamualaikum En. Jasz. Adakah gaji RM2100 layak memohon kereta preve executive?Sekarang ni sudah ada kereta, VIVA 850. Ingat nk trade in. En Jasz boleh bantu?

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Enci Jasz,

    Saya dah 3 bulan bkerja di sbuah syarikat under DRB-Hicom. 2mgu lpas, proton ade dtg briefing. actually saye ni fresh graduate. so bole ke saye apply Graduate Scheme tu dengan 10% discount seperti yang ditawarkan oleh Proton untuk staff DRB-Hicom?

    ReplyDelete
  17. Wa'salam en.Rosli
    Berkenaan diskaun staff tu kalau boleh encik sertakan sekali memo/pengesahan/rujukan dari PROTON untuk mempercepat urusan. Ini juga bagi memastikan bahawa encik sudah layak mendapat diskaun mmdangkan encik baru bekrja 3 bulan dan keistimewaan ini selalunya diberikan kpd pekerja yang dah diserap sepenuhnya atau bahasa mudahnya sudah confirm. Lagi satu encik mmg boleh apply graduate scheme ni.

    ReplyDelete
  18. oic..so, kalo saye booking dr encik n submit smua dokumen, brape lma tempoh utk approval dari bank n penghantaran ?sbb sy dgr dr manager proton tu dlm 1-2 bulan. tapi saye search kat mudah.com.my tu dorang jamin within 7days working days.so yg mane satu yg boleh dipercayai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Approval dari bank adalah seminggu hari bekerja dan tempoh dapat keta adalah seminggu selepas approval ttp bergantung kepada model dan juga warna pilihan.

      Delete
  19. Boleh saya tau interest rate bg graduate scheme ni??
    Boleh ke graduate scheme digunakan untuk kereta kedua?

    ReplyDelete
  20. Salam..sy berminat untuk membeli preve tp sy bru mula bekerja dan gaji sy rm1400 dan kalau tolak epf semua jd dlm rm1200 lebih..sy na guna skim graduan nie tapi saya boleh membayar down payment sebanyak 10% atau 15%..layak x sy?

    ReplyDelete
  21. Berminat nk beli Preve Cfe.. gaji lbih kurang rm2250 .. tolak EPF sume dalam 2K.. berapa deposit nk kne ada supaya x perlu penjamin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Penjamin diperlukan apabila sesetengah kriteria yg bank nak tak cukup. Dalam kes encik ni deposit adalah mengikut kemampuan encik, dan kalau ikut skim graduan takde masalah tu.

      Delete
  22. Salam encik.sy baru graduate dan bekerja swasta gaji rm1200.sy xd lesen memandu.kne ade guarantor ke?

    ReplyDelete
  23. Salam..saya nak tanya..bleh x klau guna skim graduan dan bayar dowpayment?

    ReplyDelete
  24. jika guna skim graduan dan bayr downpayment apakh kbaikan yg diperolehi...bleh tergkan?

    gji saya rm1800, saya dah bekerja setahun lebih..saya berminat dengan preve CVT executive..adakah saya layak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebaikan downpayment adalah konitmen bayaran bulanan yg lebih rendah dari pinjaman penuh. Tiada apa2 halangan seandainya nk letak dpment malah amat dialu alukan utk memudahkan proses pinjaman.

      Delete
  25. Hi, saya nak guna skim ni, umur 22 basic 1.8 sudah berkahwin ada sorang anak ,kalau nak ambil Suprima lepas ke?
    Suami pun bekerja .

    Thanks
    Puan Siti

    ReplyDelete
  26. Salam..saya nak tnya..kalau nak guna graduate scheme ni mmg kena kerja at least sehari jugak ke? Tarikh utk saya masuk kerja dlm seminggu lagi..boleh ke tidak saya dapat kereta sebelum saya masuk kerja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh apply dulu xde masalah asalkan dah dapat surat tawaran kerja, tp perlu lapor diri kat tmpat keja dahulu sebelum bank proceed dgn loan awak

      Delete
  27. Dokumen apa yg diperlukan untk ataff drb hicom mendapat 10% discount n bagaiman proses untk kita dptkan discount itu?

    ReplyDelete
  28. salam kalau saya bekerja sendiri layak tak beli kereta myvi?

    ReplyDelete
  29. Apakah Anda mencari pinjaman bisnis , pinjaman pribadi , pinjaman rumah , mobil
    pinjaman , pinjaman mahasiswa , pinjaman konsolidasi utang , pinjaman tanpa jaminan , usaha
    modal , dll .. Atau kau menolak pinjaman oleh bank atau keuangan
    lembaga untuk satu atau lebih reasons.You di tempat yang tepat untuk
    solusi pinjaman Anda ! Saya seorang pemberi pinjaman pribadi , saya memberikan pinjaman kepada
    perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau
    2 % . Bunga . Silahkan hubungi kami via email divinegraceloanfirm@gmail.com

    PEMINJAM 'S DATA S

    1 ) Nama Lengkap : .......................................................
    2 ) Negara : ...........................................................
    3 ) Alamat : ..........................................................
    4 ) Negara : ..............................................................
    5 ) Sex : ................................................................
    6 ) Status Pernikahan: .................................................
    7 ) Pekerjaan: .....................................................
    8 ) Nomer Telpon: ................................................
    9 ) Saat ini posisi di tempat kerja : .....................
    10 ) Pendapatan Bulanan : .............................................
    11 ) Jumlah Pinjaman Dibutuhkan : .....................................
    12 ) Jangka waktu pinjaman: ................................................
    13 ) Tujuan Peminjaman : ............................................
    14 ) Agama : ........................................................
    15 ) Apakah Anda menerapkan sebelum ....................

    terima kasih,
    Mrs Elizabeth Taylor

    ReplyDelete
  30. SALAM... sy nk kepastian apakah yang dikatakan gbung gaji suami/istri.kelyakan 33%. adkah sy lyk membuat loan kereta saga sv jika gji bersih sy rm739 + suami sy rm490.=rm1329. d/p=rm5000.....tq.wslm...

    ReplyDelete
  31. Saya diploma. Baru kerje dapat gaji pertama. Ada payslip. Gaji melalui bank.Gaji RM1800. Cadang nak pinjam untuk saga exe. Tinggal p klang. Macam mana nak apply loan? Blh tuan uruskan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. loan boleh saya uruskan. encik cuma sedia ja dokumen berkaitan.

      Delete
  32. hello sir,saya degree...baru habis belajar convo tahun depan.baru start bekerja 2 minggu lepas under 3 months probation... adakah saya layak untuk membeli kereta saga flx. gaji saya rm 1500. plz advice sir

    ReplyDelete
  33. betul ke syarat² kat atas? knape lain stiap agen. sy ada, lesen,ic,tawaran kerja,diploma. cuma slip gaji xde lg n bank statement tu mmg nk tengok transaction gaji ke, sbb kan bank update lambat. mohon pnjelasan, jika saya layak, sy brurusan dgn awk terus. gaji 1600. whatsapp: 0179930834

    ReplyDelete
  34. Halo,
    Adakah anda sedang mencari syarikat peminjam swasta yang berwibawa dan terakreditasi yang meminjamkan peluang sepanjang hayat? Kami menyediakan semua jenis pinjaman dengan cara yang sangat cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, pinjaman pelajar, pinjaman perniagaan, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang, dan banyak lagi. Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman gadai janji? Lihatlah lebih jauh seperti yang kita ada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami menawarkan pinjaman dari 5000 dolar kepada 50,000,000 dolar pada kadar faedah pinjaman yang sangat tinggi sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini melalui e-mel kami sekarang dan kami akan dengan senang hati membuat masalah kewangan anda dan perkara-perkara yang lalu, Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin.
    E-mel kepada kami: (albakerloanfirm@gmail.com).

    ReplyDelete